Sposób przygotowania:
Deser czekoladowo - rumowy
Podzieloną na kostki czekoladę rozpuścić w rondelku z 3 łyżkami śmietanki.
Oddzielić żółtka z obu jajek, roztrzepać z rumem i solą.
Białka ubić na sztywno.
Ubić resztę śmietanki.
Krem z żółtek dodać do roztopionej czekolady i mieszać aż się jednolicie połączą. Dodać ubite białka i śmietankę.Wymieszać i rozlać do pucharków. Schłodzić przez ok godzinę.
Ozdobić cząstkami pomarańczy. Skarmelizować na patelni dwie czubate łyżki cukru. Powstającymi niteczkami ozdabiać krem.
Oddzielić żółtka z obu jajek, roztrzepać z rumem i solą.
Białka ubić na sztywno.
Ubić resztę śmietanki.
Krem z żółtek dodać do roztopionej czekolady i mieszać aż się jednolicie połączą. Dodać ubite białka i śmietankę.Wymieszać i rozlać do pucharków. Schłodzić przez ok godzinę.
Ozdobić cząstkami pomarańczy. Skarmelizować na patelni dwie czubate łyżki cukru. Powstającymi niteczkami ozdabiać krem.