Kurze, gęsie, przepiórcze, a nawet strusie! Jajko to cenny składnik, bez którego wiele potraw nie mogłoby zaistnieć. To uniwersalny i wszechobecny element naszej rodzimej kuchni, który zachwyca zarówno w potrawach na słono, jak i na słodko.
Ten wartościowy produkt ma szerokie zastosowanie w kuchni, stając się bazą do stworzenia wielu smacznych potraw. Rozpoczynając swój dzień od pożywnego śniadania z chęcią sięgamy po jajko na miękko czy twardo z dodatkiem szczypiorku czy pomidora. Puszysty omlet z kawałkami kurczaka czy świeżego szpinaku urozmaici nie jeden obiad.
Jajka to sztandarowe danie na Wielkanoc. Faszerowane pastą z tuńczykiem czy łososiem cieszą się uznaniem wśród wielu osób. Są także idealnym produktem do zagęszczania zup oraz jako panierka do kotletów schabowych. Marynowane w soku z buraka czy wina przybierają piękną, fioletową barwę, zajmując zaszczytne miejsce na świątecznych stołach. Ciekawą alternatywą są jajka po szkocku z dodatkiem mięsa mielonego z odrobiną czosnku i pietruszki idealnie uzupełniające obiad czy kolację.
Pasta jajeczna, jajko w koszulce, a może pyszna jajecznica z warzywami? Wybór należy do Was! Zachęcamy do skorzystania ze sprawdzonych przepisów na powyższe dania, które zainspirują do dalszych eksperymentów w kuchni!
Jajka to sztandarowe danie na Wielkanoc. Faszerowane pastą z tuńczykiem czy łososiem cieszą się uznaniem wśród wielu osób. Są także idealnym produktem do zagęszczania zup oraz jako panierka do kotletów schabowych. Marynowane w soku z buraka czy wina przybierają piękną, fioletową barwę, zajmując zaszczytne miejsce na świątecznych stołach. Ciekawą alternatywą są jajka po szkocku z dodatkiem mięsa mielonego z odrobiną czosnku i pietruszki idealnie uzupełniające obiad czy kolację.
Pasta jajeczna, jajko w koszulce, a może pyszna jajecznica z warzywami? Wybór należy do Was! Zachęcamy do skorzystania ze sprawdzonych przepisów na powyższe dania, które zainspirują do dalszych eksperymentów w kuchni!