Ma-Gosia

Ma-Gosia

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 131]

Deser dla panów.

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Bardzo smakowity i łatwy deser nie tylko dla panów!

Deser dla panów.

Składniki:

Deser dla panów.

 

  • 1 puszka masy krówkowej kajmak;
  • 25 dag margaryny;
  • 50 ml rumu 40% (lub więcej);
  • ½ paczki małych (mini) paluszków ptysiowych;

 

 

Sposób przygotowania:

Deser dla panów.
Margarynę utrzeć na puszystą masę. Stopniowo po jednej łyżce dodawać kajmak i ucierać powoli wlewając niewielkie ilości rumu. Ucierać całość do otrzymania jednolitej puszystej masy.
5 – 6 filiżanek wyłożyć folią spożywczą i poukładać w nich małe paluszki ptysiowe. Do środka wcisnąć szprycą krem kajmakowy, schłodzić (min 30 min.). Przed podaniem wyłożyć deser na talerzyki, ozdobić kremem lub bitą śmietaną.