Słownik kulinarny

m

Margaryna

Margaryna
fot. Fotolia
Opis: jest to popularny tłuszcz który możemy podzielić na dwie kategorie: margaryna miękka-stosowana głównie jako tłuszcz do smarowania pieczywa. Margaryna twarda-używana jest jako tłuszcz do smażenia oraz do wypieków. Warto pamiętać, że margaryna jest tłuszczem roślinnym dlatego chętnie kupowana jest przez wegetarian. Ponadto, na rynku mamy dostęp do słynne margaryny obniżającej poziom złego cholesterolu.
Pyszna ucierana babka

Pyszna ucierana babka

2

Dodaj do ulubionych


Wybierz listę:

Ciasto orzechowe

Ciasto orzechowe

kiwi kiwi
13

Dodaj do ulubionych


Wybierz listę:

Rurki z kremem

Rurki z kremem

kiwi kiwi
4

Dodaj do ulubionych


Wybierz listę:

Napoleonka

Napoleonka

kiwi kiwi
5

Dodaj do ulubionych


Wybierz listę:

Blok bakaliowy

Blok bakaliowy

kober kober
1

Dodaj do ulubionych


Wybierz listę: