Ewelina.

Ewelina.

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 57]

Deser Eweliny

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Deser uwielbiają nawet dorośli !

Deser Eweliny Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Deser Eweliny

 

  • 1 galaretka wiśniowa
  • 1 galaretka cytrynowa
  • maliny lub truskawki
  • bita śmietana
  • czekolada mleczna

Sposób przygotowania:

Deser Eweliny
Galaretkę wiśniową rozpuszcamy w orącej wodzie według przepisu na opakowaniu. Lekko wystudzoną wlewamy do szklanek i odstawiamy w zimne miejsce aż lekko stężeje. Gdy galaretka lekko zastygnie wrzucamy do każdej szklanki maliny bądź truskawki - zależy co mamy. Tak po trzy owoce a większe to nawet dwa. Ponowanie odstawiamy nasz deser aż całkowicie galaretka zastygnie. W tym czasie rozpuszczamy cytrynową galaretkę i wlewamy do zastygniętej wiśniowej na wierzch. Ponownie odstawiamy w zimne miejsce aż galaretki zastygną. Gotowe galaretki przyozdabiamy bitą śmietaną a na wierzch posypujemy startą na tarce jarzynowej o małych oczkach mleczną czekoladą.
Smacznego !
Deser Eweliny
Rozpuszczamy wiśniową galaretkę w gorącej wodzie i lekko studzimy !
Deser Eweliny
Lekko przestudzoną galaretkę wlewamy do szklanek i wrzucamy owoce !
Deser Eweliny
Rozpuszczamy cytrynową galaretkę i przestudzoną wlewamy na wierzch już zastygniętej wiśniowej !
Deser Eweliny
Dobrze zastygnięte galaretki ozdabiamy bitą śmietaną i posypujemy stratą czekoladą !

Tagi:

czekolada