Sposób przygotowania:
deser galaretkowy z bitą śmietaną
Kruszymy nasze hrbatniki na drobno. Wykładamy na sam spód dwie łyżki pokruszonych herbatników. Rozrabiamy nasze galaretki w 400 ml gorącej wodzie. Każdą z osobna. Dokładnie mieszamy żeby się rozpuściła.
Czekamy aż wystygął. Kremówkę ubijamy na bitą smietanę- na bardzo sztywno. Galaretkę pomarańczową już tężącą się dodajemy do bitej smietany i dokładnie miksujemy .
Na herbatniki dodajemy dwie łyzki bitej smietany na to galaretkę 5 łyżek galaretki porzeczkowej, na to idzie następnie bita śmietana na bitą śmietanę dajemy herbatniki- 2 -3 łyżki. Na nasze herbaniki wykładamy ok 4-3 łyżki galaretki agrestowej ale już stygnąca ma być. Na galaretkę dajemy bitą smietanę i zalewamy galaretką rubinową.
Posypujemy jeszcze nie zastygniętą galaretkę rubinową wiórkami kokosowymi.
Odstawiamy do lodówki.
Smacznego
Czekamy aż wystygął. Kremówkę ubijamy na bitą smietanę- na bardzo sztywno. Galaretkę pomarańczową już tężącą się dodajemy do bitej smietany i dokładnie miksujemy .
Na herbatniki dodajemy dwie łyzki bitej smietany na to galaretkę 5 łyżek galaretki porzeczkowej, na to idzie następnie bita śmietana na bitą śmietanę dajemy herbatniki- 2 -3 łyżki. Na nasze herbaniki wykładamy ok 4-3 łyżki galaretki agrestowej ale już stygnąca ma być. Na galaretkę dajemy bitą smietanę i zalewamy galaretką rubinową.
Posypujemy jeszcze nie zastygniętą galaretkę rubinową wiórkami kokosowymi.
Odstawiamy do lodówki.
Smacznego