ania1904

ania1904

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 157]

Deser imbirowy

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Idealny dla prawdziwych smakoszy

Deser imbirowy

Składniki:

Deser imbirowy

 

  • 1,2 litra śmietanki 30%
  • 5 łyżek cukru
  • 12 żółtek
  • 2 łyżki imbiru
  • 3 gruszki karmelizowane w miodzie
  • 3 łyżki brązowego cukru

Sposób przygotowania:

Deser imbirowy
Śmietankę zagotuj z białym cukrem i lekko ostudź.Do masy powoli wlej uprzednio roztrzepane żółtka.Podgrzewaj na wolnym ogniu,dopóki masa nie zgęstnieje.Pod koniec dopraw ją świeżo utartym imbirem.Na dnie miseczek ułóż pokrojone w kostkę gruszki.Zalej ciepłym kremem.Gdy deser wystygnie,wstaw go na dobę do lodówki.Przed podaniem posyp brązowym cukrem i skarmelizuj,by na wierzchu powstała twarda skorupka.