p.jola1

p.jola1

Złoty Ekspert
[Przepisów: 919]

Deser jagodowo-jogurtowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Wyśmienity Deser jagodowo-jogurtowy

Deser jagodowo-jogurtowy Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Deser jagodowo-jogurtowy

 

  • 25 dag jagody,
  • 1 op. jogurt grecki,
  • 2 łyżki cukier puder,
  • 4 łyżki płatki czekoladowe,
  • 1 op galaretka szafirowa,
  • 1 łyżka żelatyna

 

Sposób przygotowania:

Deser jagodowo-jogurtowy
Galaretkę i 1 łyżkę żelatyny rozpuścić w 500 ml wrzącej wody, ostudzić, do 4 naczyń deserowych wlać po 4 łyżki galaretki i po 4 łyżeczki jagód, zostawić do stężenia. Z jogurtu odjąć 4 łyżki, dodać 1 łyżkę cukru pudru i płatki czekoladowe, wymieszać zostawić do dekoracji. Do jogurtu greckiego dodać cukier puder, połowę galaretki, wymieszać i ułożyć w naczyniu, polać pozostałą tężejącą galaretką, na której na środku ułożyć po 2 łyżki masy z płatkami czekoladowymi, wierzch ozdobić jagodami.
Deser jagodowo-jogurtowy
Etap 1
Deser jagodowo-jogurtowy
Etap 2
Deser jagodowo-jogurtowy
Etap 3
Deser jagodowo-jogurtowy
Etap 4