lusi0125

lusi0125

Szef Kuchni
[Przepisów: 48]

Deser karmelowy Lusi

  • TRUDNOŚĆ: trudne
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Przepyszny deser karmelowy

Deser karmelowy Lusi

Składniki:

Deser karmelowy Lusi

 

  • 1/2 l mleka
  • 1 cukier waniliowy
  • 1 szklanka cukru
  • 4 łyżki wody
  • 5 jaj

Sposób przygotowania:

Deser karmelowy Lusi
Do rondla wsyp cukier,wlej wodę i podgrzewaj aż cukier się rozpuści.Gotuj aż cukier stanie się koloru złoto-brązowego.Natłuść foremki masłem i wlej po odrobinie cukru.Mleko zagotuj z cukrem waniliowym.Jaja utrzyj z cukrem.Wlewaj do masy powoli gorące mleko energicznie miksując.Całość wlej do foremek i wstaw do piekarnika na około 30-40 minut.Po tym czasie ostudź deser i włóż do lodówki na całą noc.Podawaj następnego dnia.