Sposób przygotowania:
Deser lodowy czekoladowe Semifreddo
Maliny miksujemy z cukrem. Przecieramy przez sitko dodajemy szklankę wody - jeszcze raz miksujemy. Sorbet przelewamy do formy silikonowej i wstawiamy do zamrażarki . Po ok 1 godzinie mieszamy i jeszcze wstawiamy do zamrażarki. Białka ubijamy na sztywno dodajemy cukier trzcinowy i zaczynamy ubijanie na parze. Kiedy białko lśni dodajemy po jednym żółtku , ubijamy aż masa zgęstnieje. Odstawiamy ją do wystygnięcia. W drugiej misce ubijamy zimną czekoladową śmietankę. Łączymy dwie masy. Miskę wykładamy folią spożywczą na dno wkładamy gotowy sorbet i zalewamy masą śmietanową. Wstawiamy do zamrażarki. Po ok5 godzinach deser jest gotowy . Wyciągamy go z miski i posypujemy migdałami.
marietta