Sposób przygotowania:
Deser malinowo-kawowy
Maliny (150g) płuczemy, umieszczamy je w rondelku, dodajemy rum i cukier do smaku. Całość smażymy do momentu aż większość wody wyparuję, a masa przybierze konsystencje konfitury, studzimy. 2 biszkopty kruszymy. Układamy je na dnie dwóch naczynek. Na biszkopty wykładamy masę malinową. Na masie malinowej układamy świeże maliny (100g). Zostawiamy kilka malin do dekoracji. Kawę zaparzamy w 1 łyżce wrzątku. Śmietanę kremówkę ubijamy na sztywną pianę z dodatkiem cukru pudru. Kolejno wlewamy kawę i całość dokładnie mieszamy. Krem przekładamy do szprycy i wyciskamy do naczynek. Deser dekorujemy świeżymi malinami i biszkoptem lub bezą. Życzę smacznego :)
monikaT83
zbysiowa
Zgadzam się :)
Cukiereczek13
mysza75