marietta

marietta

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 2157]

Deser piratów.

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Kawę rozpuścić w gorącym mleku,wsypać tartą bułkę,zagotować.Utrzeć krem z jaj,cukru,szczypty soli..Połączyć,dodać resztę.Dać do foremek.Piec

Deser piratów.

Składniki:

Deser piratów.

 

  • 2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej,
  • 375 ml.mleka,
  • 250g.bułki tartej,
  • 2 jajka,
  • 75 g.cukru nierafinowanego,
  • sól,
  • 2 cl.rumu,
  • 40 g.masła,
  • tarta gałka muszkatołowa.

Sposób przygotowania:

Deser piratów.
Kawę rozpuścić w gorącym mleku,wsypać tartą bułkę ,zagotować.Utrzeć puszysty krem z jajek,cukru i szczypty soli.Powoli
wlewać mleko z kawą i bułką.Dodać rum i masło stopione i wymie-
-szać dokładnie.Przełożyć do foremek,posypać startą gałką muszk-
-atołową.Wstawić foremki do piekarnika.Deser piec 60 min. w temp.180 st.C