Katarzyna J.

Katarzyna J.

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1284]

Deser pomarańczowe uniesienie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 7

Bardzo szybki i apetyczny deser z pomarańczami.

Deser pomarańczowe uniesienie Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Deser pomarańczowe uniesienie

 

  • 1 duża pomarańcza
  • 1 op kisielu pomarańczowego (Gorący kubek)
  • 1/3 op kremu do tortów waniliowego
  • mleko

Sposób przygotowania:

Deser pomarańczowe uniesienie
Pomarańczę dokładnie myjemy i osuszamy. Obieramy nożem owoc ze skórki, tak aby kawałki skórki przypominały płatki kwiatu. Obrany owoc dzielimy na cząstki i kroimy na kawałki. Przekładamy owoce do pucharka. Kisiel przesypujemy do kubka, zalewamy wodą i mieszamy. Przygotowanym kisielem zalewamy owoce w pucharku. Odstawiamy do przestudzenia. Krem do tortów ubijamy mikserem z mlekiem. Wykładamy krem na przestudzony kisiel z owocami. Wierzch dekorujemy płatkami ze skórki, tak aby przypominał kwiat. Na środku robimy keks z kremu.
Deser pomarańczowe uniesienie
Pomarańczę dokładnie myjemy i osuszamy. Obieramy nożem owoc ze skórki, tak aby kawałki skórki przypominały płatki kwiatu. Obrany owoc dzielimy na cząstki i kroimy na kawałki.
Deser pomarańczowe uniesienie
Kisiel przesypujemy do kubka, zalewamy wodą i mieszamy.
Deser pomarańczowe uniesienie
Przygotowanym kisielem zalewamy owoce w pucharku. Odstawiamy do przestudzenia.
Deser pomarańczowe uniesienie
Krem do tortów ubijamy mikserem z mlekiem. Wykładamy krem na przestudzony kisiel z owocami. Wierzch dekorujemy płatkami ze skórki, tak aby przypominał kwiat. Na środku robimy keks z kremu.

Tagi:

tort