Sposób przygotowania:
Deser porzeczkowy
Zmiksować śmietankę z cukrem waniliowym i 2,5 łyżki cukru.
Porzeczki oddzielić od łodyżek, dokładnie umyć i odsączyć. Część oddzielić do udekorowania deseru.
Umyte porzeczki zmiksować i przetrzeć przez gęste sitko. Owoce po przetarciu posłodzić resztą cukru i skropić sokiem z cytryny.
Napełnić pucharki równomiernie do połowy śmietanką, dopełnić masą owocową.Schłodzić w lodówce przez godzinkę.
Udekorować odłożonymi wcześniej porzeczkami.
Porzeczki oddzielić od łodyżek, dokładnie umyć i odsączyć. Część oddzielić do udekorowania deseru.
Umyte porzeczki zmiksować i przetrzeć przez gęste sitko. Owoce po przetarciu posłodzić resztą cukru i skropić sokiem z cytryny.
Napełnić pucharki równomiernie do połowy śmietanką, dopełnić masą owocową.Schłodzić w lodówce przez godzinkę.
Udekorować odłożonymi wcześniej porzeczkami.