kwiatkibratki

kwiatkibratki

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 922]

Deser rodzynkowo-rumowy

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Deser rodzynkowo-rumowy czyli lody

Deser rodzynkowo-rumowy

Składniki:

Deser rodzynkowo-rumowy

 

  • 2 łyżki ciemnego rumu
  • 250 ml śmietany 22%
  • 1 małe opakowanie cukru waniliowego
  • 7 dag rodzynek królewskich
  • 10 dag cukru pudru
  • pół szklanki ciepłej wody

Sposób przygotowania:

Deser rodzynkowo-rumowy
Wymieszać rodzynki wodą, odstawić na godzinę, odsączyć, wymieszać z rumem. Ubić śmietanę z cukrami, dodać rodzynki z rumem, dokładnie wymieszać. Wlać do formy. Przykryć folią. Wstawić do zamrażalnika na 4 godziny. Po czym pokroić i podawać w kostkach w pucharkach.