Sposób przygotowania:
Deser truskawkowo-pomarańczwy
Owoce umyć i osuszyć, truskawki należy odszypułkować, a pomarańcze obrać ze skórki, podzielić na mniejsze cząstki i zmiksować. Masę pomarańczową przełożyć do pucharków. Następnie posypać tartą czekoladą. Z doku położyc gałkę lodów śmietankowych. Ułozyc obok kilka truskawek, a w środek wbić okrągły biszkopt. Przed podanie udekorować listkami mięty ogrodowej.
![Deser truskawkowo-pomarańczwy Deser truskawkowo-pomarańczwy](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/deser-truskawkowo-pomaranczwy-205531.jpg)
![Deser truskawkowo-pomarańczwy Deser truskawkowo-pomarańczwy](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/deser-truskawkowo-pomaranczwy-205532.jpg)
![Deser truskawkowo-pomarańczwy Deser truskawkowo-pomarańczwy](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/deser-truskawkowo-pomaranczwy-205533.jpg)
![Deser truskawkowo-pomarańczwy Deser truskawkowo-pomarańczwy](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/deser-truskawkowo-pomaranczwy-205534.jpg)