Sposób przygotowania:
Deser truskawkowy wg p.jola1
250 g umytych, bez szypułek truskawek zmiksować blenderem. Opakowanie Żelatynę- fix wsypać do mieszanki 50 ml zimnej wody i 100 ml wrzącej wody, krótko zmiksować , po czym od razu dodać ją do zmiksowanego jogurtu naturalnego ze 100 ml cukru , połączyć wszystko mikserem na jednolitą masę, dodać zmiksowane truskawki, łyżką wymieszać ale nie na jednolitą masę, wlać do tortownicy z kominkiem, po czym odstawić do lodówki na ok. 1 godziny do stężenia. Pozostałe truskawki pokroić w plastry i ułożyć na tężejącej masie. Udekorować srebrnymi kulkami. Galaretkę truskawkową przygotować z 300 ml wrzącej wody, ostudzić i wylać na masę z truskawkami, wstawić do lodówki aby całość stężała.
zbysiowa
Natala1210