Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3214]

Deser z bitej śmietany w andrutach

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Deser z w andrutach jest lekki i puszysty

Deser z bitej śmietany w andrutach

Składniki:

Deser z bitej śmietany w andrutach

 

  • 1 opakowanie andrutów kwadratowych
  • 1 śnieżka
  • 200 ml mleko,
  • 1 galaretka owocowa
  • posypka do dekoracji

 

Sposób przygotowania:

Deser z bitej śmietany w andrutach
Andruty pokroić w kwadraty 8x8 cm. W rondlu zagotować wodę, położyć cedzak lub sitko do klusek na parze, na nim układać pokrojone andruty. Gdy lekko nawilgną od razu zwijać w stożki Galaretkę rozpuścić w 100 ml wrzącej wody, przestudzić. Z 200 ml zimnego mleka i śnieżki ubić śmietanę, ciągle obijając dodać rozpuszczoną galaretkę. Śmietanę włożyć do worka cukierniczego, napełniać stożki z andrutów i posypać posypką.