Sposób przygotowania:
Deser z galaretkami
Na początku jedną galaretkę rozrabiamy w 1 szklance gorącej wody. Następnie łączymy ją z dwoma serkami homogenizowanymi. Wylewamy na dno wcześniej przygotowanej tortownicy i wstawiamy do lodówki aby zastygła.
Drugą galaretkę także rozpuszczamy w 1 szklance wody.
Także mieszamy ją z dwoma serkami i wlewamy na zastygniętą pierwszą warstwę. Wstawiamy do lodówki.Gdy zastygnie układamy na niej pokrojone w plasterki banany. Następnie na banany wylewamy ostatnią galaretkę tym razem rozpuszczoną w dwóch szklankach gorącej wody (500ml). Deser odstawiamy do lodówki na godzinkę. Po wyjęciu można udekorować deser bitą śmietaną.Smacznego.
Drugą galaretkę także rozpuszczamy w 1 szklance wody.
Także mieszamy ją z dwoma serkami i wlewamy na zastygniętą pierwszą warstwę. Wstawiamy do lodówki.Gdy zastygnie układamy na niej pokrojone w plasterki banany. Następnie na banany wylewamy ostatnią galaretkę tym razem rozpuszczoną w dwóch szklankach gorącej wody (500ml). Deser odstawiamy do lodówki na godzinkę. Po wyjęciu można udekorować deser bitą śmietaną.Smacznego.