Sposób przygotowania:
Deser z galaretką i owocami
Cytrynową galaretkę rozpuścić w 1 i 1/2 szkl. gorącej wody. Pozostawić do lekkiego stężenia. Galaretki agrestowe agrestowe rozpuścić w 1 i 1/4 szkl. gorącej wody. Podzielić na 2 części.
Pozostawić do lekkiego stężenia. Brzoskwinie osączyć z zalewy i pokroić na kawałki. Do plastikowych foremek na galaretkę na spód wlać tężejącą galaretkę cytrynową. Powciskać po parę kawałków brzoskwini i parę truskawek.
Pozostawić w lodówce do całkowitego stężenia. Następnie wlać do każdej foremki jedną porcję odłożonej tężejącej galaretki agrestowej. Pozostawić do stężenia. Drugą połowę tężejącej galaretki agrestowej utrzeć mikserem z serkiem homogenizowanym.
Rozlać po równo do foremek. Wstawić do lodówki na parę godzin.
Pozostawić do lekkiego stężenia. Brzoskwinie osączyć z zalewy i pokroić na kawałki. Do plastikowych foremek na galaretkę na spód wlać tężejącą galaretkę cytrynową. Powciskać po parę kawałków brzoskwini i parę truskawek.
Pozostawić w lodówce do całkowitego stężenia. Następnie wlać do każdej foremki jedną porcję odłożonej tężejącej galaretki agrestowej. Pozostawić do stężenia. Drugą połowę tężejącej galaretki agrestowej utrzeć mikserem z serkiem homogenizowanym.
Rozlać po równo do foremek. Wstawić do lodówki na parę godzin.
SylaUla
Agnieszka Rec