Agnieszka Rec

Agnieszka Rec

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 177]

Deser z galaretką i owocami

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 5
         
ocena: 4/5 głosów: 8

Deser w szczególności spodoba się najmłodszym,gdyż składa się z kolorowych galaretek, truskawek, brzoskwiń i pianki z serka homogenizowanego z galaretką.

Deser z galaretką i owocami

Składniki:

Deser z galaretką i owocami

 

  • 1 galaretka cytrynowa
  • 2 galaretki agrestowe
  • 150 g serka homogenizowanego
  • 3 połówki brzoskwiń z puszki
  • 15 dag mrożonych truskawek
  • dodatkowo:
  • 5 plastikowych foremek na galaretki

Sposób przygotowania:

Deser z galaretką i owocami
Cytrynową galaretkę rozpuścić w 1 i 1/2 szkl. gorącej wody. Pozostawić do lekkiego stężenia. Galaretki agrestowe agrestowe rozpuścić w 1 i 1/4 szkl. gorącej wody. Podzielić na 2 części.

Pozostawić do lekkiego stężenia. Brzoskwinie osączyć z zalewy i pokroić na kawałki. Do plastikowych foremek na galaretkę na spód wlać tężejącą galaretkę cytrynową. Powciskać po parę kawałków brzoskwini i parę truskawek.

Pozostawić w lodówce do całkowitego stężenia. Następnie wlać do każdej foremki jedną porcję odłożonej tężejącej galaretki agrestowej. Pozostawić do stężenia. Drugą połowę tężejącej galaretki agrestowej utrzeć mikserem z serkiem homogenizowanym.

Rozlać po równo do foremek. Wstawić do lodówki na parę godzin.  

Tagi:

owoce deser