Sposób przygotowania:
Deser z pomarańczy
Pomarańcze wyszorować pod bieżącą ciepła wodą, ugotować
w skórce do miękkości, zetrzeć na tarce razem ze skórką. Utrzeć żółtka z cukrem do białości i połączy ze startą pomarańczą.
Białka ubić na sztywną pianę, dodać mąkę i delikatnie wymieszać z żółtkami i pomarańczą. Masę wlać do naczynia żaroodpornego wysmarowanego tłuszczem i oprószonego bułka tartą. Włożyć do gorącego piekarnika i piec 20 minut. Deser ozdobić bitą śmietaną
i ćwiartkami pomarańcza.
w skórce do miękkości, zetrzeć na tarce razem ze skórką. Utrzeć żółtka z cukrem do białości i połączy ze startą pomarańczą.
Białka ubić na sztywną pianę, dodać mąkę i delikatnie wymieszać z żółtkami i pomarańczą. Masę wlać do naczynia żaroodpornego wysmarowanego tłuszczem i oprószonego bułka tartą. Włożyć do gorącego piekarnika i piec 20 minut. Deser ozdobić bitą śmietaną
i ćwiartkami pomarańcza.