Sposób przygotowania:
Deser z truskawkami i bezą w piance.
Schłodzoną śmietankę ubijamy na sztywno.
Ubijamy mleko kokosowe z dodatkiem cukru, dodajemy sok z cytryny.Łączymy je razem.
Kruszymy bezy. Połowę kruszonki bezowej układamy w salaterkach, zalewamy je pianką koksową.
Odkładamy 4 truskawki do dekoracji. Pozostałe truskawki obieramy i kroimy w plasterki. Umieszczamy je w piance. Posypujemy deser resztą skruszonej bezy, rozpuszczalnym kakao i wiórkami kokosa. Dekorujemy truskawką razem z szypułką.
Deser jest bardzo prosty a zarazem smaczny.
Ubijamy mleko kokosowe z dodatkiem cukru, dodajemy sok z cytryny.Łączymy je razem.
Kruszymy bezy. Połowę kruszonki bezowej układamy w salaterkach, zalewamy je pianką koksową.
Odkładamy 4 truskawki do dekoracji. Pozostałe truskawki obieramy i kroimy w plasterki. Umieszczamy je w piance. Posypujemy deser resztą skruszonej bezy, rozpuszczalnym kakao i wiórkami kokosa. Dekorujemy truskawką razem z szypułką.
Deser jest bardzo prosty a zarazem smaczny.