Sposób przygotowania:
Deser z twarogiem i jajkami
Galaretkę agrestową rozpuścić w 2 szklankach gorącej wody, ostudzić, rozlać do pucharków i odstawić do stężenia do lodówki. Galaretkę pomarańczową rozpuścić w 1 szklance gorącej wody, a następnie ostudzić. Jajka krótko sparzyć wrzątkiem, następnie oddzielić białka od żółtek. Do żółtek dodać połowę cukru i utrzeć na puszysty krem. Krem z żółtek dodać do twarogu i dokładnie wymieszać. Białka ubić na sztywną pianę, stopniowo dosypywać do nich resztę cukru, cały czas ubijając. Ubitą pianę dodać do masy twarogowej i bardzo delikatnie, ale dokładnie wymieszać. Jak galaretka pomarańczowa zacznie tężeć, dodać ją do masy twarogowo-jajecznej i wymieszać. Masę z twarogiem rozłożyć do pucharków na sztywną galaretkę agrestową. Ponownie odstawić do lodówki. Jak wierzchnia masa zastygnie, można podawać.