Katarzyna J.

Katarzyna J.

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1284]

Deser zielona wyspa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Szybki i bardzo pyszny deserek galaretkowo-owocowy

Deser zielona wyspa Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Deser zielona wyspa

 

  • 1 galaretka cytrynowa lub agrestowa
  • 1 banan
  • 1 kiść winogorna zielonego
  • skórka z cytryny

Sposób przygotowania:

Deser zielona wyspa
Galaterkę rozpuszczamy w 1,5 szklanki wrzącej wody. Odstawiamy do przestudzenia. Filiżanki wykładamy folią spożywczą. Wlewamy przestudzoną galaretkę, wstawiamy do lodówki do stężenia. Stężoną galaterkę wykładamy na talerzyk. Banana obieramy i kroimy w grubsze plasterki. Winogorona obieramy z kiści, kroimy na pół. Wokół galaretki układamy wianuszek z plasterków banana. Na bananie kładziemy połówki winogrona. Z skórki cytryny robimy palmę, nadziewamy na wykałaczkę i wbijamy na środku galaretki.
Deser zielona wyspa
Galaterkę rozpuszczamy w 1,5 szklanki wrzącej wody. Odstawiamy do przestudzenia.
Deser zielona wyspa
Filiżanki wykładamy folią spożywczą. Wlewamy przestudzoną galaretkę, wstawiamy do lodówki do stężenia. Stężoną galaterkę wykładamy na talerzyk.
Deser zielona wyspa
Wokół galaretki układamy wianuszek z plasterków banana. Na bananie kładziemy połówki winogrona.