Sposób przygotowania:
Deserowe tiramisu
Do żółtek dodajemy 2 łyzki cukru pudru i ubijamy je na puch. Do serka mascarpone dodajemy pozostały cukier i energicznie mieszając trzepaczką rozbijamy go by stał się puszysty, po czym dodajemy ubite żółtka i dalej mieszamy.
Kawe rozpuszczamy w 1/3 szklanki wody, wlewamy drugie tyle wódki i namaczamy w nim 4 biszkopty, które układamy na dnie 4 pucharków.
na biszkopty wykładamy rownomiernie połowę masy mascarpone, poczym ponownie układamy nasaczone biszkopty i ponownie mase serową. Na koniec deserki obficie posypujemy gorzkim kakaem - rewelacja!
Kawe rozpuszczamy w 1/3 szklanki wody, wlewamy drugie tyle wódki i namaczamy w nim 4 biszkopty, które układamy na dnie 4 pucharków.
na biszkopty wykładamy rownomiernie połowę masy mascarpone, poczym ponownie układamy nasaczone biszkopty i ponownie mase serową. Na koniec deserki obficie posypujemy gorzkim kakaem - rewelacja!