Sposób przygotowania:
Drink galaretkowy
Galaretkę truskawkową rozpuścić w 300 ml wrzącej wody, wlać do płaskiego naczynia i pozostawić do stężenia. Galaretkę cytrynową rozpuścić w 800 ml zagotowanej wody, wystudzić, dodać tequilę, schłodzić. Sok z cytryny wlać na mały talerzyk, cukier wsypać do miseczki. Odwrócone do góry dnem szklaneczki zanurzać w soku cytrynowym, a następnie w cukrze, odstawić do wyschnięcia. Stężałą galaretkę truskawkową pokroić w kostkę i nałożyć do szklaneczek. Nalać schłodzony drink. Podawać z lodem i słomką. Udekorować np. świeżymi truskawkami. Wskazówka: Na przyjęcie można także przygotować inne drinki zastępując galaretkę truskawkową inną galaretką o intensywnym kolorze np. agrestową lub pomarańczową. Proponuję zamiast tequili wykorzystać żubrówkę lub wermut.
elutka
IwaG2