Rysia

Rysia

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 80]

Flip z mrożonych owoców

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pyszna sałatka owocowa... udekoruje każde, nawet największe przyjęcie.

Flip z mrożonych owoców

Składniki:

Flip z mrożonych owoców

 

  • 225 g twarożku, zmiękczonego
  • 250 ml majonezu
  • 50 g cukru pudru
  • 1-80 g galaretka o smaku czereśniowym
  • 125 ml wrzącej wody
  • 220 g kawałków mandarynki
  • 220 g gruszki, pokrojonej w kostkę
  • 250 ml śmietany do ubicia

Sposób przygotowania:

Flip z mrożonych owoców
Twarożek ubić z majonezem i cukrem pudrem.

Galaretkę rozpuścić w wodzie i dodać do mieszanki twarożkowej.
Dodać mandarynki i gruszki. Śmietanę ubić i dodać do sałatki.
Mieszaninę włożyć do rondla z rowkami lub foremki. Zamrozić przykryte. Formę zanurzyć w bardzo gorącej wodzie, wyjąć masę, położyć na półmisku. Podawać.