olkaaa

olkaaa

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 385]

Galaretka w czekoladzie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Galaretka pomarańczowa pokrojona w kostkę, a następnie polana czekoladą stanowi ciekawą propozycję dla tradycyjnej galaretki w pucharki.

Galaretka w czekoladzie Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Galaretka w czekoladzie

 

  • 1 opakowanie galaretki pomarańczowej
  • 500 ml wody
  • 1 polewa czekoladowa biała
  • 1 polewa kakaowa

 

Sposób przygotowania:

Galaretka w czekoladzie
Galaretkę wsypuję do gorącej wody, po czym mieszam, aby się rozpuściła i po wystudzeniu przelewam do niskiego podłużnego naczynia i wstawiam do lodówki na 2 godziny. Następnie galaretkę przekładam na deskę, kroję na kawałki, po czym polewam na przemian polewą białą i czarną i ponownie wstawiam do lodówki na 15 minut.
Galaretka w czekoladzie
Galaretkę wsypuję do gorącej wody, po czym mieszam, aby się rozpuściła i po wystudzeniu przelewam do niskiego podłużnego naczynia i wstawiam do lodówki na 2 godziny.
Galaretka w czekoladzie
Następnie galaretkę przekładam na deskę, kroję na kawałki.