Sposób przygotowania:
Rolada biszkoptowa z galaretkami
Przygotować składniki na rolady. Galaretki rozpuścić według przepisu podanego na opakowaniu, ostudzić galaretki, przelać do płaskich miseczek i pozostawić do zastygnięcia. Mąkę przesiać, jajka sparzyć wrzątkiem z jajek żółtka oddzielić od białek, białka ubić na sztywną masę ze szczyptą soli, piana po odwróceniu nie powinna wydostać się poza naczynie, żółtka utrzeć z cukrem pudrem. Do żółtek utartych z cukrem dodawać przesianą mąkę i ubitą pianę z białek. Całość dokładnie wymieszać . Blaszkę do pieczenia wyłożyć papierem do pieczenia i wylać ciasto biszkoptowe na spód blaszki na grubości około 0,5 cm i wstawić do pieczenia do temp. około 200 stopni C na około 15 minut. Po czym wyjąć biszkopt i wyłożyć go na wilgotną ściereczkę, papier powinien być na wierzchu, po czym zwinąć biszkopt na ściereczce, ściereczka powinna być wilgotna. Należy odczekać aż ostygnie ciasto biszkoptowe. Śmietanę wcześniej schłodzoną ubić na sztywno, dodać do niej cukier puder, śmietanfix, dodać pokrojone w kawałeczki galaretki w czterech smakach i kolorach, wymieszać składniki. Rozwinąć roladę, wysmarować powstałą masą z galaretkami biszkopt i ponownie ciasno zwinąć w rulon, mając uwagę na to aby masa nie wydostała się z końców rolady. Do małego blaszanego garnuszka włożyć czekoladę gorzką, dodać mleko i stopić czekoladę ciągle mieszając, delikatnie ostudzić i polać w dowolny sposób roladę. Można wzory wykonać z białej czekolady lub mieszając oba kolory na przemian.