gosia p.

gosia p.

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1329]

Galaretka z bitą śmietaną i musem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Deser galaretkowy z bitą śmietaną i musem truskawkowym.

Galaretka z bitą śmietaną i musem

Składniki:

Galaretka z bitą śmietaną i musem

 

  • 1 opakowanie galaretki truskawkowej
  • 1 opakowanie galaretki cytrynowej
  • 1 kubek śmietany 30%
  • 1 opakowanie śmietanfixu
  • 300 gram mrożonych truskawek
  • 1 łyżka cukru pudru

 

Sposób przygotowania:

Galaretka z bitą śmietaną i musem
Każdą z galaretek przygotowujemy osobno według przepisu na opakowaniu. Do pucharków rozlewamy galaretkę truskawkową i wstawiamy do lodówki do stężenia. Na galaretkę truskawkową wylewamy cytrynową i ponownie odstawiamy do stężenia. Śmietanę ubijamy na sztywno z dodatkiem śmietanfixu i cukru pudru. Ubitą śmietanę wykładamy na wierzchu galaretek. Na koniec miksujemy rozmrożone truskawki i polewamy musem przygotowany deser.