Sposób przygotowania:
Galaretki owocowe toczone w cukrze.
Każdą galaretkę z osobna rozpuścić w bulgoczącej wodzie i ods-
-tawić z ognia i wymieszać dokładnie,a potem wystudzić przed wstawieniem do lodówki w osobnych naczyniach.Po tym jak mocno stężeją,wyjąć z lodówki naczynia i powoli z pomocą noża
wyjąć na talerz osobno zawartość i pokroić w kawałki.Cukier na-
-moczyć w 1/8 przegotowanej wodzie i obtaczać kawałki galaretek.
-tawić z ognia i wymieszać dokładnie,a potem wystudzić przed wstawieniem do lodówki w osobnych naczyniach.Po tym jak mocno stężeją,wyjąć z lodówki naczynia i powoli z pomocą noża
wyjąć na talerz osobno zawartość i pokroić w kawałki.Cukier na-
-moczyć w 1/8 przegotowanej wodzie i obtaczać kawałki galaretek.