marietta

marietta

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 2157]

Galaretki owocowe toczone w cukrze.

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Każdą galaretkę przyrządzić wg.przepisu ,a potem od- -stawić do wystudzenia.Dać do lodówki,by stężała,pokroić i obtoczyć w cukrze.

Galaretki owocowe toczone w cukrze.

Składniki:

Galaretki owocowe toczone w cukrze.

 

  • 3-4 rodzaje galaretek owocowych,
  • 1/4 kg.cukru,
  • 1litr wody.

Sposób przygotowania:

Galaretki owocowe toczone w cukrze.
Każdą galaretkę z osobna rozpuścić w bulgoczącej wodzie i ods-
-tawić z ognia i wymieszać dokładnie,a potem wystudzić przed wstawieniem do lodówki w osobnych naczyniach.Po tym jak mocno stężeją,wyjąć z lodówki naczynia i powoli z pomocą noża
wyjąć na talerz osobno zawartość i pokroić w kawałki.Cukier na-
-moczyć w 1/8 przegotowanej wodzie i obtaczać kawałki galaretek.