Sposób przygotowania:
Śmietankowo czekoladowe paluchyEtap I
Składniki podstawowe: serek, cukier, sól, wanilię oraz masło miksujemy i dodajemy powoli szklankę mąki. Gotowe ciasto owijamy folią spożywczą i wkładamy do lodówki na pół godziny.
Etap II
Batonik Pawełek roztapiamy w kąpieli wodnej wraz ze śmietanką, a wafelek www drobno kruszymy.
Ciasto dzielimy na 2 części, każdą wałkujemy i dzielimy radełkiem lub nożem na 8 trójkątów. Każdy smarujemy przygotowaną czekoladą i posypujemy odrobiną pokruszonego wafelka.
Etap III
Każdy trójkącik skręcamy zaczynając od krótszego boku. Ponownie chłodzimy w lodówce 15 minut. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 200st C 15 minut. Podajemy lekko przestudzone.
biedroneczki
robaczek
skuter5
lukrowanepierniczki
lukrowanepierniczki
Czekoladka 2
mocsłodkości
robaczek