Sposób przygotowania:
Czekoladowo- pomarańczowe ciastko w 5 minut
Śmietanę ubijamy. Kiedy śmietana zacznie gęstnieć dodajemy do niej cukier i sok z pomarańczy i ubijamy ją na sztywno. Do filiżanki lub kubka wbijamy jajko, dodajemy cukier, sok i skórkę z pomarańczy, mąkę i proszek do pieczenia.
Wszystkie składniki łączymy za pomocą widelca w jednolitą masę. Kubek z ciastem wkładamy do mikrofalówki ustawionej na 900 W na 1-1,5 minuty. Upieczone ciastko wyjmujemy z mikrofalówki, dekorujemy kleksem ze śmietany, posypujemy skórką z pomarańczy i zjadamy ze smakiem ; )
UWAGA ! Zauważyłam, że w różnych mikrofalówkach pomimo ustawienia tej samej mocy czas pieczenia może wydłużyć się nawet do 3 minut, ale w większości przypadków wystarczy 1 minuta :D
Wszystkie składniki łączymy za pomocą widelca w jednolitą masę. Kubek z ciastem wkładamy do mikrofalówki ustawionej na 900 W na 1-1,5 minuty. Upieczone ciastko wyjmujemy z mikrofalówki, dekorujemy kleksem ze śmietany, posypujemy skórką z pomarańczy i zjadamy ze smakiem ; )
UWAGA ! Zauważyłam, że w różnych mikrofalówkach pomimo ustawienia tej samej mocy czas pieczenia może wydłużyć się nawet do 3 minut, ale w większości przypadków wystarczy 1 minuta :D
Czekoladka 2