Sposób przygotowania:
Galaretkowy serniczek
Galaretki osobno rozpuścić w 1/2 szklanki przegotowanej gorącej wody . Pozostawić galaretki do ostygnięcia.
Po stężeniu kroimy galaretki w kostkę i przekładamy do prostokątnej foremki najlepiej keksówki.
Żółtą galaretkę rozpuszczamy w szklance przegotowanej gorącej wody.Po wystygnięciu miksujemy ją z serkami homogenizowanymi .Otrzymaną masą zalewamy pokrojone galaretki i wstawiamy do lodówki na 2 godziny.
Po stężeniu kroimy galaretki w kostkę i przekładamy do prostokątnej foremki najlepiej keksówki.
Żółtą galaretkę rozpuszczamy w szklance przegotowanej gorącej wody.Po wystygnięciu miksujemy ją z serkami homogenizowanymi .Otrzymaną masą zalewamy pokrojone galaretki i wstawiamy do lodówki na 2 godziny.