Sposób przygotowania:
Gofry chrupkie
Do miski wbić żółtka, oddzielając je od białek. Dodać mleko, mąkę, olej, proszek do pieczenia, cukier i sól. Zmiksować do uzyskania żółto-pomarańczowej masy lekko przymulonej. Białka ubić na sztywną pianę (w razie potrzeby dodać mniej niż szczyptę soli aby je szybko ubić). W tym czasie polać gofrownicę olejem, rozgrzać ją lekko. Połączyć ubitą pianę z masą. Wylewać na natłuszczone blachy gofrownicy. Piec 12-15 minut do uzyskania złotego koloru. Gotowe gofry potrzymać chwilę w ręce(albo oprzeć o butelkę, stolnicę itp.), ułożone w pionowe- będą mniej gumowate, bardziej chrupkie.
yola
zewa
Zgadzam się, zdecydowanie za długi czas pieczenia.
olmanka
zewa
To w sposobie przygotowania trzeba było napisać, ze czas pieczenia w zależności od mocy gofrownicy i sprawa byłaby załatwiona.