kwiatkibratki

kwiatkibratki

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 922]

Granita z jabłek

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Granita z jabłek, granita z jabłek, granita z jabłek

Granita z jabłek

Składniki:

Granita z jabłek

 

  • pół kilo jabłek
  • 3 łyżeczki soku wyciśniętego z cytryny
  • 2,5 szklanki wody
  • 150 dag cukru pudru

Sposób przygotowania:

Granita z jabłek
Obrać jabłka, usunąć gniazda nasienne, pokroić w drobną kostkę, zmiksować. Wymieszać z cukrem, zmiksować. Wymieszać wodę z sokiem z cytryny, po czym wymieszać z mixem jabłkowym. Włożyć do lodówki na 3 godziny, po wyjęciu, dokładnie pokruszyć napój mocnym widelcem.