agusia2361

agusia2361

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 506]

gruszki w galarecie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Pyszny deser do małej kawki.

gruszki w galarecie

Składniki:

gruszki w galarecie

 

  • 50 dag gruszek
  • 10 dag cukru
  • 25 dag kremu waniliowego
  • 1/2 litra wody
  • 2 dag żelatyny
  • sok z jednej cytryny

 

Sposób przygotowania:

gruszki w galarecie
Wodę zagotować z cukrem. Gruszki umyć, obrać, usunąć gniazda nasienne, włożyć do syropu i gotować. Następnie wyjąć z syropu i napełnić ubitym kremem, złożyć po dwie połówki, ułożyć po jednej w pucharkach. Syrop mieszamy z sokiem z cytryny oraz namoczoną w zimnej wodzie żelatyną. Zagotować cały czas mieszając. Później zalewamy gruszki w pucharkach. Po stężeniu można udekorować kremem waniliowym.

Tagi:

gruszki owoce