Basia140188

Basia140188

Szef Kuchni
[Przepisów: 23]

Gruszki w winie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pyszne jako kompot do dań mięsnych oraz rozgrzewający na zimowe wieczory

Gruszki w winie

Składniki:

Gruszki w winie

 

  • 2kg gruszek
  • 2szklanki wina czerwonego półsłodkiego
  • 2szklanki soku pomarańczowego
  • Cynamon
  • Goździki
  • Cukier waniliowy
  • Szczypta cukru

 

Sposób przygotowania:

Gruszki w winie
Gruszki obrać, usunąć stwardniałe części, pokroić. Z pozostałych składników zrobić zalewę, wrzucić do niej na 2min gruszki. Gorące nakładać do wyparzonych słoików. Całość pasteryzować 20min. Polecam...

Tagi:

gruszki