paulina57

paulina57

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1001]

Gruszki z kremem czekoladowym i granatem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Gruszki z kremem czekoladowym z konfiturą wiśniową i pestkami granatu

Gruszki z kremem czekoladowym i granatem Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Gruszki z kremem czekoladowym i granatem

 

  • gruszki 4 sztuki
  • czekolada gorzka 1 tabliczka
  • śmietana 1 łyżka
  • konfitura wiśniowa 1 łyżka
  • granat 1 sztuka

Sposób przygotowania:

Gruszki z kremem czekoladowym i granatem
Obrane gruszki przecinamy na pół, wycinamy z nich gniazda nasienne. Połówki owoców zawijamy w folię aluminiową i pieczemy około 20 minut w temp. 180 stopni. W tym czasie czekoladę pokruszyć i roztopić w rondlu wraz ze śmietaną, zdjąć z ognia i wymieszać z konfiturą wiśniową. Granat przekroić i wyjąć pestki. Do ciepłych gruszek nałożyć masę czekoladową i posypać pestkami granatu. Deser podawać na ciepło.
Gruszki z kremem czekoladowym i granatem
Obrane gruszki przecinamy na pół, wycinamy z nich gniazda nasienne. Połówki owoców zawijamy w folię aluminiową i pieczemy około 20 minut w temp. 180 stopni.
Gruszki z kremem czekoladowym i granatem
czekoladę pokruszyć i roztopić w rondlu wraz ze śmietaną,
Gruszki z kremem czekoladowym i granatem
Do ciepłych gruszek nałożyć masę czekoladową