Beatris

Beatris

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2198]

Gruszkowo-truskawkowe mleczko

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Pyszne, owocowe mleczko z dodatkiem miodu.

Gruszkowo-truskawkowe mleczko Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Gruszkowo-truskawkowe mleczko

 

  • 2 mocno dojrzałe gruszki
  • 10 dkg świeżych truskawek
  • 2 łyżki cukru
  • 2 łyżki miodu
  • 1,5 szklanki zimnego mleka

Sposób przygotowania:

Gruszkowo-truskawkowe mleczko
Gruszki umyć, osuszyć, następnie je obrać. Gruszki przekroić na pół, wyciąć gniazda nasienne. Gruszki pokroić na mniejsze kawałki i włożyć do dzbanka miksera. Do gruszek dodać umyte i odszypułkowane truskawki. Dodać również miód i cukier (można użyć samego cukru lub samego miodu). Do owoców wlać zimne mleko. Wszystko bardzo dokładnie zmiksować. Gotowe mleczko schłodzić, a następnie rozlać do szklanek i podawać.
Gruszkowo-truskawkowe mleczko
Obrane pozbawione pestek gruszki pokrojone na mniejsze kawałki.
Gruszkowo-truskawkowe mleczko
Umyte i odszypułkowane dojrzałe truskawki.
Gruszkowo-truskawkowe mleczko
Truskawki dodane razem z miodem cukrem i mlekiem do gruszek.