justynak223

justynak223

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1232]

Herbata rumowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

idealna herbatka na jesienne chłodne wieczory

Herbata rumowa

Składniki:

Herbata rumowa

 

 

  • czarna cherbata liściasta 1/2 łyżeczki
  • wrzątek 3/4 szklanki
  • cynamon szczypta
  • rum 100 ml
  • cukier 2 łyżeczki płaskie
  • cytryna sok z 1/4 sztuki

 

 

Sposób przygotowania:

Herbata rumowa
Czarną herbatę zalewamy wrzątkiem. Dodajemy cynamon, może być w kawałku lub w proszku. Przykrywamy i odstawiamy na 5 minut, żeby herbata się zaparzyła. Przelewamy przez sitko. Dodajemy rum, cytrynę i cukier. Minutę podgrzewamy po czym przelewamy do szklaneczki.