justynak223

justynak223

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1232]

Jabłka w kremie rumowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

pyszny mega owocowy deserek

Jabłka w kremie rumowym

Składniki:

Jabłka w kremie rumowym

 

 

 

  • jabłko 5 szt.
  • cukier 2 łyż.
  • kremówka 1 szklanka
  • cukier puder 2 łyż.
  • sok z cytryny 1 łyż.
  • gorzka czekolada 1/3 tabliczki
  • rum 4 łyż.
  • melisa 4 listki

 

 

 

Sposób przygotowania:

Jabłka w kremie rumowym
Umyte i obrane jabłka kroimy na połówki i wyjmujemy z każdej gniazda nasienne. Jabłka należy obgotować w niewielkiej ilości wody z dodatkiem cukru, soku, po czym osączyć i wystudzić. Śmietanę należy ubić z cukrem pudrem, pod koniec ubijania wlać rum. Owoce rozłożyć do pucharków i ozdobić śmietaną. Można posypać brązowym cukrem