Mysiunia

Mysiunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1806]

Jabłka w sosie malinowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

ten deser przygotowała moja siostra

Jabłka w sosie malinowym Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Jabłka w sosie malinowym

 

  • 1 jabłko
  • 150 gram malin
  • 0,5 szklanki soku jabłkowego
  • cukier do smaku
  • 2 łyżki jogurtu naturalnego

Sposób przygotowania:

Jabłka w sosie malinowym
Jabłko dokładnie myjemy, obieramy, a następnie przecinamy na pół. Przekładamy do małego garnka wlewamy sok jabłkowy, przekładamy maliny oraz dodajemy cukier wedle wlasnego uznania. Całość na wolnym ogniu gotujemy około 10 minut, tak aby jabłko było w miarę miękkie, ale nie rozgotowane. Na talerze wykładamy połówki jabłka, a następnie obficie polewamy je sosem malinowym o jabłkowym smaku. Na sam koniec dekorujemy deser jogurtem naturalnym
Jabłka w sosie malinowym
jabłka razem z malinami oraz sokiem jabłkowym gotujemy do miękkości
Jabłka w sosie malinowym
zbieramy dorodne maliny nie myjemy ich aby nie utracić wartościowego soku
Jabłka w sosie malinowym
gorące, obgotowane jabłka wykładamy na talerze a następnie polewamy sosem
Jabłka w sosie malinowym
Połówki jabłek polewamy malinowym sosem w którym się gotowały