Michal Zacharzewski

Michal Zacharzewski

Starszy Kucharz
[Przepisów: 46]

Jabłkowa ice-tea

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Smaczna i zdrowa herbatka na gorące dni

Jabłkowa ice-tea

Składniki:

Jabłkowa ice-tea

 

  • 2 kwaśne jabłka, np. papierówki
  • torebka herbaty czarnej (mogą być dwie)
  • torebka herbaty owocowej
  • cukier

Sposób przygotowania:

Jabłkowa ice-tea
Jabłka pociąć na ósemki i wrzucić do dużego dzbanka. Zalać 2-ma litrami zimnej wody, wrzucić torebki herbaciane i poczekać z 10 minut, aż się zaparzą. Potem wyjąć je, pocukrzyć napój (do smaku, do woli) i poczekać, aż wystygnie. Podawać schłodzony.