Alex_M

Alex_M

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1760]

Jagodowe jabłka z granolą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 9

Jagodowe jabłka dobre na drugie śniadanie lub podwieczorek

Jagodowe jabłka z granolą Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Jagodowe jabłka z granolą

 

  • 4 duże jabłka
  • 100g mrożonych jagód
  • 2 łyżki cukru waniliowego – domowego
  • 300g jogurtu greckiego
  • 3 czubate łyżki granoli domowej

 

Sposób przygotowania:

Jagodowe jabłka z granolą
Jabłka obrać, usunąć gniazda nasienne i pokroić w kawałki, wrzucić do rondla, posypać 1 łyżką cukru waniliowego, dodać 3-4 łyżki wody i dusić na małym ogniu aż zmiękną. Dodać rozmrożone jagody, wymieszać, dusić jeszcze chwilę, aż odparuje. Przełożyć owoce do miseczek, zostawić do ostygnięcia. W międzyczasie jogurt grecki zmieszać z drugą łyżką cukru waniliowego. Polać owoce gdy już ostygną. Każdą porcje posypać czubatą łyżką domowej granoli (ja użyłam akurat z żurawiną i płatkami migdałów)
Jagodowe jabłka z granolą
Jabłka obrać usunąć gniazda nasienne i pokroić w kawałki wrzucić do rondla posypać 1 łyżką cukru waniliowego dodać 3-4 łyżki wody i dusić na małym ogniu aż zmiękną
Jagodowe jabłka z granolą
Dodać rozmrożone jagody wymieszać dusić jeszcze chwilę aż odparuje
Jagodowe jabłka z granolą
Przełożyć owoce do miseczek zostawić do ostygnięcia
Jagodowe jabłka z granolą
W międzyczasie jogurt grecki zmieszać z drugą łyżką cukru waniliowego Polać owoce gdy już ostygną