paulina57

paulina57

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1001]

Jagodowy deser

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Deser z biszkoptami namoczonymi w likierze z masą z żółtek i zmiksowanymi jagodami

Jagodowy deser Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Jagodowy deser

 

  • 1,5 szklanki jagody
  • 3 sztuki żółtka
  • 3 łyżki cukier puder
  • 3 łyżki serek mascarpone
  • biszkopty podłużne
  • do nasączenia likier cytrynowy

Sposób przygotowania:

Jagodowy deser
Biszkopty namoczyć w likierze i ułożyć na dno pucharków. Żółtka ubić na jednolitą gładką masę wraz z cukrem pudrem, później dodać serek i ponownie ubić. Część masy wyłożyć na biszkopty. Jagody zmiksować, można też rozgnieść widelcem. Zmiksowane lub rozgniecione jagody wyłożyć na masę z żółtek i serka. Ponownie ułożyć namoczone biszkopty i ponownie wyłożyć masę z żółtek. Na koniec wyłożyć resztę masy z jagód. Deser można od razu podawać po przygotowaniu.
Jagodowy deser
ółtka ubić na jednolitą gładką masę wraz z cukrem pudrem, później dodać serek i ponownie ubić.
Jagodowy deser
Biszkopty namoczyć w likierze i ułożyć na dno pucharków, następnie wyłożyć część masy z żółtek
Jagodowy deser
Jagody zmiksować, można też rozgnieść widelcem. Zmiksowane lub rozgniecione jagody wyłożyć na masę z żółtek i serka.
Jagodowy deser
Ponownie ułożyć namoczone biszkopty i ponownie wyłożyć masę z żółtek. Na koniec wyłożyć resztę masy z jagód.