kloruś

kloruś

Złoty Ekspert
[Przepisów: 945]

Jesienna kawa z bzem

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Jeśli lubicie kawę a znudziła Wam się klasyczna wersja polecam jej urozmaicenie syropem z czarnego bzu. Syrop dodaje kawie ciekawego i niespotykanego smaku i aromatu.

Jesienna kawa z bzem

Składniki:

Jesienna kawa z bzem

podstawowe

  • 2-3 łyżeczki kawy rozpuszczalnej/mielonej na ¾ szklanki wody lub ¾ szklanki kawy z ekspresu
  • cukier wg uznania
  • 3 łyżeczki syropu z czarnego bzu
  • bita śmietana
  • listki mięty do ozdoby

Sposób przygotowania:

Jesienna kawa z bzem
Zaparzamy kawę tak mocną jak lubimy. Możemy użyć kawy rozpuszczalnej/mielonej lub z ekspresu. Dosładzamy wg. gustu biorąc pod uwagę, że syrop z bzu jest słodki.

Dodajemy 2 łyżeczki syropu z bzu i mieszamy. Kawę wykańczamy bitą śmietaną i skrapiamy pozostałą łyżeczką syropu.

Dekorujemy listkami mięty.