Sposób przygotowania:
Karmelowa kawa mrożona
Przygotowujemy dwa kubki. Do każdego wsypujemy po jednej łyżeczce kawy rozpuszczalnej i po 3 łyżeczki syropu do kawy o smaku karmelowym. Dokładnie mieszamy.
Następnie zalewamy wszystko gorącą wodą. Wsypujemy łyżeczkę cukru i mieszamy do momentu aż cukier się rozpuści. Kawę studzimy.
Do zimnej kawy dolewamy mocno schłodzone mleko. Mieszamy. Do szklanek wrzucamy po kilka kostek lodu. Wlewamy kawę.
Dekorujemy bitą śmietaną. Pijemy natychmiast po przygotowaniu .
Następnie zalewamy wszystko gorącą wodą. Wsypujemy łyżeczkę cukru i mieszamy do momentu aż cukier się rozpuści. Kawę studzimy.
Do zimnej kawy dolewamy mocno schłodzone mleko. Mieszamy. Do szklanek wrzucamy po kilka kostek lodu. Wlewamy kawę.
Dekorujemy bitą śmietaną. Pijemy natychmiast po przygotowaniu .