Orzeźwiająca arbuzada

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Zaledwie dwa składniki, a orzeźwienie gwarantowane. Wedle uznania można sobie dosłodzić do smaku, dla nas jednak była odpowiednio słodka.

Orzeźwiająca arbuzada

Składniki:

Orzeźwiająca arbuzada

 

Sposób przygotowania:

Orzeźwiająca arbuzada
Schłodzonego arbuza obieramy ze skóry, kroimy w mniejsze kawałki i umieszczamy w pojemniku blendera. Arbuza skrapiamy sokiem z cytryny i blendujemy przez 2-3 minuty.

Po tym czasie zawartość pojemnika przelewamy przez gęste sitko do innego, czystego pojemnika i czekamy, aż cały sok zleci.

Podajemy od razu po przyrządzeniu. Jeśli używamy "ciepłego" arbuza, to dodajemy kostki lodu.

Tagi:

napoje