SUPERPRZEPIS

Ciasteczkowa kawa mrożona

         
ocena: 4/5 głosów: 6
Ciasteczkowa kawa mrożona Więcej zdjęć (4)

Kawa mrożona dla Pana Ciastka

Składniki:

Ciasteczkowa kawa mrożona

 

  • 3 czubate łyżeczki kawy rozpuszczalnej
  • 250 ml mleka 2 %
  • 3 łyżeczki ciasteczkowego syropu do kawy
  • 50 ml wrzącej wody
  • 10 czereśni
  • 2 biszkopty wrocławskie bez cukru
  • bita śmietana
  • cukier

Sposób przygotowania:

Ciasteczkowa kawa mrożona
1 czubatą łyżeczkę kawy rozpuszczamy we wrzątku. Dodajemy 50 ml mleka i syrop kawowy o smaku ciastek. Wlewamy do foremek na lód tudzież czekoladki w kształcie Pana Ciastka i drewnianych lasek, zamrażamy. Czereśnie płuczemy, drylujemy, kroimy na pół, wkładamy do dwóch wysokich szklanek. Do pozostałego mleka dodajemy resztę kawy i dokładnie ubijamy blenderem do czasu aż powstanie sztywna pianka. Odkładamy po 2 kostki lodu w kształcie Pana Ciastka i 2 laseczki. Resztę lodu wkładamy do szklanek z czereśniami. Wlewamy ubite mleko z kawą. Przybieramy bitą śmietaną. Posypujemy rozkruszonymi biszkoptami. Dekorujemy Panem Ciastkiem i jego laską. Podajemy od razu po przygotowaniu.
Ciasteczkowa kawa mrożona
1 czubatą łyżeczkę kawy rozpuszczamy we wrzątku. Dodajemy 50 ml mleka i syrop kawowy o smaku ciastek. Wlewamy do foremek na lód tudzież czekoladki w kształcie Pana Ciastka i drewnianych lasek, zamrażamy.
Ciasteczkowa kawa mrożona
Do pozostałego mleka dodajemy resztę kawy i dokładnie ubijamy blenderem do czasu aż powstanie sztywna pianka.
Ciasteczkowa kawa mrożona
Odkładamy po 2 kostki lodu w kształcie Pana Ciastka i 2 laseczki. Resztę lodu wkładamy do szklanek z czereśniami. Wlewamy ubite mleko z kawą.